bloc dels sommeliers d'El Petit Celler

1ª FESTA DELS VINS CATALANS

Publicat el 02/06/2011 a les 8:46, per

 

 

 

 

Si ens proposéssim recórrer la geografia vinícola catalana descobrint vins, necessitaríem invertir-hi molts dies o, fins i tot, setmanes. No obstant això, gràcies a la primera Festa dels vins catalans que El Petit Celler va organitzar el passat cap de setmana a Manresa, vam tenir l’oportunitat de viatjar per les vinyes catalanes sense moure’ns del fantàstic pati del Teatre Kursaal.

De casa nostra -El Pla de Bages– es van poder tastar les ultimes novetats com el Pic de Solergibert o el Petit Bernat d’Oller del Mas, sense oblidar, però, els vins del Montsant, del Priorat, de Costers del Segre o del Penedès.

Els descobriments del paladar varen anar acompanyats de les explicacions dels professionals de cada celler: enòlegs, propietaris i sommeliers.

Com si d’una pel·lícula es tractés, cada celler ens va saber descriure la vinya d’on surten els seus vi, com s’elaboren, i finalment, la sorpresa del seu tast.

Exemples d’això que comentem són el de Castell d’Encús -amb els seus vins d’alçada-, l’Albert d’Acústic que ens comparava la música amb algunes de les seves propostes o Recaredo -que ens va presentar els vins biodinàmics-  entre molts d’altres. Així, vam poder gaudir de moltes petites obres d’art catalanes aquí, ben a prop de casa.

Escrit per

Deixa un comentari