bloc dels sommeliers d'El Petit Celler

10 TRUCS PER FER EL “PERFECT GIN DOMÈSTIC”

Publicat el 29/07/2013 a les 10:33, per

6f54e9efa6c427f939f918e3ffaeb1d814a2c0a8[1]

Quan estem en un local de copes i mirem el barman com treballa, podem arribar a pensar “aquest tiu fa coses que jo mai podré fer”. Doncs, és veritat, hi ha coses que mai hi arribarem, per falta de practica, aprenentatge, passió per la feina que fa cadascú… Però si que podrem arribar a fer el gin tònic perfecte, semblarà que ho hagis fet tota la vida.

De trucs n’hi ha molts, avui he fet un petit resum amb 10 passes imprescindibles a seguir per poder arribar al zenit del gin tònic domèstic.

1. La copa “balón”, importantíssim. Ho sé, heu vist fer gin tònics infinitat de vegades en gots de “tubo” i gots baixos i amples. Dues raons per no utilitzar-los: la primera és evitar escalfar la copa amb les mans i la segona és evitar perdre les propietats del combinat, en aquests tipus de got el gin tònic no s’expandeix, no arriba ha agafar els sabors òptims amb la pèrdua ràpida de les propietats de la tònica arribant a no integrar-se del tot amb la ginebra. Imperdonable els locals que presenten i serveixen els gin tònics, i a més Premium, amb got de “tubo” i got baix i ample. A casa encara tenim excusa.

2. Temperatura de la copa. Per aconseguir la perfecció posar la copa a refredar. A casa ho podem fer posant cinc glaçons a la copa “balón” i fer-la girar, aconseguint que els glaçons arribin a refredar totes les parets de la copa. A l’acabar, amb molt de compte, retirar l’aigua residual.

3.La qualitat del gel ha de ser alta. No utilitzar gels fets amb l’aigua de l’aixeta. El gel ha de ser compacte, transparent i el més fred possible.

4. La ginebra ha de ser Premium, de qualitat, res de marques blanques o de dubtoses  qualitats. Per això existeixen les botigues especialitzades on us poden assessorar i podeu tenir la garantia que tenen un bon emmagatzematge i cura del producte.

5. Pel que fa a la tònica, el mateix, com més alta sigui la seva qualitat més perfecte serà el vostre gin tònic.

6. Afegir la llimona de manera correcte ho és tot. La llimona exprimida anul.la el carbònic de la tònica. Sempre l’afegirem en forma de “twist” o bé fent una rodanxa.

7. La tònica ha de conservar la seva bombolla, per això evitarem trencar-la. Ha de conservar la seva qualitat carbònica. Tirar la tònica, sempre, amb cullereta  i si no en tenim l’enganxarem a les parets de la copa i la tirarem  molt suaument.

 8. La tònica ha d’estar molt freda.

9. Proporcions. No passar-se amb elles. Si busquem un gin tònic perfecte s’han de respectar. Si no sabeu quina proporció de ginebra heu posar, podeu demanar consell a la vostra botiga. Us recomano adquirir un didal mesurador. Amb 5 cl més que suficient.

10. Un punt important és saber combinar la ginebra Premium amb la tònica. Ho millor és deixar-vos recomanar per la persona de confiança  de la vostra botiga especialitzada.

A partir d’aquí esta a les vostres mans, però, recordeu que preparar un gin tònic és tot un art. I en un primer intent pot ser que no us surti com esperàveu, però de segur que els següents aniran millorant.

Escrit per

Deixa un comentari