bloc dels sommeliers d'El Petit Celler

BELLMUNT, UN “VI DE VILA”

Publicat el 11/11/2011 a les 13:45, per

 

 

 

 

L’any 2009 el Consell Regulador de la Denominació d’origen Qualificada Priorat (DOQ Priorat) va crear una nova distinció dins la seva D.O., el que anomenaren “Vi de Vila”. Aquesta nova distinció parteix de la base que hi ha diferències significatives entre els vins elaborats en diferents municipis de la D.O.

Aquesta zonificació ha donat lloc a dotze àrees diferenciades dins del territori de la DOQ, batejades com “vi de vila de …”

El vi del que vull parlar-vos aquesta setmana és un d’aquests priorats amb la denominació de “Vi de Vila”: El Bellmunt.

Bellmunt és un vi elaborat pel celler Mas d’En Gil, a Bellmunt del Priorat,amb una filosofia i estil dignes d’admirar. Personalment, m’agrada una de les frases que utilitzen per definir la seva feina i que reflecteix el seu tarannà, ells diuen que “volen embotellar la terra”.

Aquest vi, està elaborat amb 60% de Garnatxa, 20% de Carinyena i 20% de Cabernet Sauvignon. La fermentació és en bóta d’acer inoxidable i la criança en bóta dura 10 mesos.

En nas, té aromes a fruites madures amb tocs balsàmics i en boca és lleuger amb un final fresc. Sigui com sigui, un vi molt recomanable tant per preu com per la seva altíssima qualitat.

Escrit per

Deixa un comentari