bloc dels sommeliers d'El Petit Celler

Compartint vins amb Virginie Joly

Publicat el 21/11/2013 a les 10:33, per

Des de temps remots en la nostra cultura, la mediterrània, el vi sempre s’ha considerat un aliment. Com a tal, aquest es pren al voltant d’una taula acompanyat de diferents socis, ja siguin peixos, carns, embotits, formatges, mariscs…

Tast Virginie Joly

Aquesta és la mateixa voluntat que es respirava durant la tarda d’ahir a la nostra botiga del Carrer Beethoven, de la capital catalana; on, més d’una cinquantena de persones, vàrem poder gaudir d’una introductòria i instructora xerrada sobre la Biodinàmica.

L’encarregada de guiar, explicar el què fan a casa seva des dels anys 80 i deixar ben clars els paràmetres del què és la filosofia de mirar la lluna per entendre el terra, té un dels cognoms més importants sobre aquesta matèria. La Virginie Joly, filla d’un dels introductors i defensors de la cultura Biodinàmica a França que elabora els seus vins a la regió de Savennières dins la zona del Loire.

Es van tastar 6 vins de dues anyades diferents, la 2011 i la 2010, per ordre, van ser Les Vieux Clos, Clos de la Bergerie i el mític Coulée de Serrant. El comú denominador, la Chenin Blanc, i, a grans trets, es presentaven dues anyades completament diferents.

Tast Virginie Joly

La primera, la del 2011, es mostrava incisiva, fresca, amb un llarg recorregut en boca, mineral, amb lleugeres notes salines que el feien estrany i amb un aroma que es podia identificar en els tres vins: la nectarina, com portada a la boca acabada de collir. La del 2010, era tot el contrari, l’antítesi: confitada, amb aromes a fruites blanques d’extrema maduració i notes del fong noble que porta la humitat, la Botritis.

Entre els què els vàrem poder tastar, ens podíem trobar molts dels sommeliers de diferents restaurants de tot el panorama català, de punta a punta i de dreta a esquerra. Però també varen participar-hi bloggers, periodistes gastronòmics, amants del vi i alguns dels futurs sommeliers de casa nostra.

La conclusió general va ser que s’estava davant de vins amb caràcter, personals, introvertits i amb una llarga vida per recórrer.

Moltes gràcies Virginie!!!

Escrit per

Deixa un comentari