bloc dels sommeliers d'El Petit Celler

Crònica del Tast de Champagnes Henri Giraud a El Petit Celler Barcelona

Publicat el 17/05/2013 a les 14:09, per

El passat dimarts, un grup de professionals ens vam reunir a El Petit Celler Barcelona per assistir al tast organitzat conjuntament amb L’Excellence i els Champagnes Henri Giraud, per tastar els champagnes d’aquests cellers.

henrigiraud2

Vam poder tastar sis dels champagnes de Henri Giraud i vam poder comprovar la gran qualitat de tots i cada un d’ells. Tot això és el què vam tastar:

-       Hommage à François Hémart: amb un 70% de pinot noir i un 30% de chardonnay i un mínim de 36 mesos en ampolla. Fresc, expressiu, mineral, amb tocs salins, cremós, intens, equilibrat, llarg, amb molta fruita i tocs de xocolata finals.

hommage1 hommage2

-       Esprit de Giraud: 70% pinot noir i 30% chardonnay. Un champagne aromàtic, amb més fruita, molt fresc i golós, fàcil de beure, franc, amb un punt especiat.

sprit1sprit2

-       Esprit de Giraud Rosé: 70% pinot noir, 22% chardonnay i un 8% de pinot noir del terreny Aÿ Grand Cru. Amb molta fruita vermella, molt agradable en boca, fresc, rodó, llarg, floral y molt golós.

espritsore1 espritsore2

-       Code Noir: Un blanc de Noirs, ja que està fet en un 100% de pinot noir. Elegant, ampli, molt fresc, llarg, gras, mineral, cremós, lleuger.

codenoir1 codenoir2

-       Fût de Chêne Multivintage: 70% pinot noir i 30% chardonnay exclusivament del terreny Aÿ Grand Cru, amb 12 mesos en barriques d’Argonne. Fresc, equilibrat, rodó, lleuger, cremós, mineral, salí, tocs de fruita, és un champagne espectacular.

futdechene1 futdechene2

-       Argonne 2002: un experiment únic, amb un 60% de l’anyada del 2002, un 20% d’una anyada més jove i un 20% d’una anyada anterior. Un champagne cremós, balsàmic, expressiu, licorós, fresc, mineral, amb molta fruita blanca, mentolat, salí, amb un punt de dolçor. Un champagne increïble i únic, que ens va deixar a tots sorpresos ja que mai havíem tastat res igual.

argonne1 argonne2

Com veieu, un tast exclusiu i de luxe, on es van poder tastar uns champagnes molt frescos i interessants, alguns dels quals ja els podeu trobar a la nostra botiga.

henrigiraud1

Podeu veure totes les fotos del tast en aquest enllaç.

Escrit per

Deixa un comentari