bloc dels sommeliers d'El Petit Celler

Crònica del Tast Professional de la Fira del Vi de Falset

Publicat el 15/05/2013 a les 16:33, per

Fa una setmana, l’equip d’El Petit Celler,  va poder assistir al Tast Professional de la Fira del Vi de Falset, on vam poder tastar les noves anyades de gran part dels cellers de la D.O. Montsant i de la D.O.Q. Priorat, i fer-nos una idea de com ha estat l’última anyada.

El primer que hem de dir, és que és realment impossible tastar-ho tot, ja que hi ha més de 50 cellers, amb vàries referències de vins en cadascun, així que, aquest cop, ens vam dedicar sobretot al Priorat, ja que no va donar temps per massa més, tot i que vam tastar algunes coses del Montsant.

tastfalset1

Una de les coses destacables és que la majoria de vins de l’anyada encara no estan preparats, a la majoria els falta ampolla, però és quelcom que ja tots els productors saben i t’avisen, però ells estan obligats a portar-ho igualment pel tast.

Així que farem un resum amb alguns dels vins que podreu trobar a El Petit Celler:

* Mas d’en Gil:

                – Coma Vella 2011: càlid, intens, llarg, mineral, fresc, ampli, fruita vermella madura.

- Clos Fontà 2011: madur, fresc, mineral, llarg, balsàmic, estructurat, bon equilibri de fruita i barrica.

                – Coma Vella 2009: bona acidesa, frescor, refinat, equilibrat, estructurat, mineral.

                – Clos Fontà 2009: equilibrat, elegant, fresc, estructurat, torrefactes.

tastfalset5

* Álvaro Palacios:

                – Les Terrasses 2011: carnós, estructurat, vegetal, mineral, confitura de tomàquet, torrefactes, li falta encara una mica d’ampolla.

                – Finca Dofí 2011: equilibrat, llarg, bona acidesa, estructurat, fresc, fruita vermella, mineral, regalèssia.

tastfalset2

* Mas Martinet:

                – Els Escurçons 2011: fresc, ampli, llarg, càlid, mineral, bon equilibri entre fruita i barrica.

                – Camí Pesseroles 2011: fresc, mineral, fruits secs, mentolat, regalèssia.

* Ferrer Bobet:

                – Ferrer Bobet 2011: bona acidesa, fresc, especiat, fruita negre madura, balsàmic, toc herbaci final.

                – Ferrer Bobet Selecció Especial 2010: fresc, carnós, complex, mineral, elegant, sotil, llarg.

tastfalset4

* Clos Mogador:

                       - Clos Manyetes 2011: fresc, bona acidesa, fruita vermella.

                       - Clos Mogador 2011: franc, fresc, llarg, equilibrat, elegant, bona acidesa, mineral.

tastfalset3

* Celler Vall Llach:

                – Porrera Vi de Vila 2009: càlid, bona acidesa, golós, fresc, fruita vermella, melmelada, sobre madurat, licorós, mineral, ampli.

Bé, amb aquestes referències ja hem vist una mica com va l’anyada, una anyada càlida, que portarà una vins frescos, equilibrats i molt elegants. La majoria encara tardaran en arribar a les botigues uns mesos, caldrà esperar, però creiem sincerament que valdrà molt la pena.

Escrit per

Deixa un comentari