bloc dels sommeliers d'El Petit Celler

EDUCACIÓ SOBRE VI I ESPIRITUOSOS A BARCELONA

Publicat el 20/09/2012 a les 12:43, per

 

 

 

 

L’educació, (del llatí educere “treure, extreure” o educare “formar, instruir”).

Es defineix com: “el procés multidireccional mitjançant el qual es transmeten coneixements, valors, costums i formes d’actuar”.

En el camp de vins i espirituosos, l’educació té un paper vital, el qual s’hauria de basar idealment en tres importants factors: la producció, la venda i el consum.
Essencialment, es requereix que el professional tingui un coneixement en profunditat sobre història, geografia, ciència i tecnologia, a més d’habilitats en el tast.

A Barcelona, actualment hi ha centres educatius per al professional, no només a nivell enològic, sinó també a nivell comercial, amb cursos i capacitacions, emfatitzats principalment en el tast. Aquests són molt recomanables també per consumidors entusiastes i curiosos. Els més interessants:

• Outlook Wine: http://www.outlookwine.com/
• ESHOB (Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona): http://www.eshob.com/ca/
• English for Winemakers (EFW) – dictat per Andrew Ashurst: http://www.linkedin.com/in/andrewstpauls

També per a consumidors, s’ofereixen una gran quantitat de cursos i capacitacions a Barcelona. Entre ells, introducció al tast, tastos guiats, a cegues i enoturisme.

 

Agustin Vidal

Escrit per

Deixa un comentari