bloc dels sommeliers d'El Petit Celler

El Petit Celler a Mas d’en Gil (Priorat)

Publicat el 21/03/2013 a les 12:42, per

 

 

 

El passat dissabte, part de l’equip d’El Petit Celler ens vam reunir per fer una escapada i visitar unes bodegues, quelcom que fem de tant en tant per fomentar lligams, tant entre els treballadors com amb els mateixos cellers que visitem, per després poder traslladar aquestes experiències viscudes als nostres clients.

I aquest cop la visita va ser a Mas d’en Gil,  un celler situat a Bellmunt del Priorat, en una finca històrica (Antiga Masia Barril), i que des de 1998 és en mans de la família Rovira Carbonell, quarta generació de viticultors. Amb una producció 100% pròpia i ecològica de vins, olis, vinagres, ametlles i avellanes.

La finca de Mas d’en Gil té 125 hectàrees i està situada a 300 metres per sobre del nivell del mar, sota la influència de la garbinada (la brisa marina que aporta humitat i frescor en els dies mes càlids d’estiu). Això, combinat amb els sòls en gran part de llicorella, li dóna el caràcter Priorat als seus vins.

Un cop a la finca, el primer que vam fer va ser un bon esmorzar, per agafar forces abans de la ruta  per les vinyes que ens esperava, res millor que una mica d’embotit i un glop de vi per escalfar motors…

Un cop amb l’estómac ple, ens vam dirigir a veure les vinyes, en aquesta finca es cultiva diferents varietats de raïm, des de la clàssica garnatxa fins al macabeu, passant per la carinyena, el cabernet, la garnatxa blanca, el merlot, el syrah i el viognier, totes presents en els vins que produeixen després al celler. Vam poder veure varis terrenys de vinyes i diferents tipus de sòls, així com el substitut natural del tractor, la burra Clara, un animal molt carinyós, que demostra la preocupació ecològica d’aquest celler.

Després de veure part dels terrenys, amb uns paisatges meravellosos, també ens vam dirigir al celler pròpiament dit, on vam poder veure les diferents bótes de roure que s’usen i ens van explicar també alguns detalls de les tasques biodinàmiques que usen al celler.

Un cop acabada la visita en si, tot l’equip d’El Petit Celler va ser convidat a un magnífic dinar i, per començar, amb els entrants, una primícia: dos vins que encara no han sortit al mercat, com són el Coma Blanca 2011 (fet amb garnatxa blanca i macabeu, amb 12 mesos de criança en roure francès) i el Coma Alta 2011 (fet amb viognier i garnatxa blanca).

Ja després dels entrants, ens vam dirigir a la sala d’actes de Mas d’en Gil, on vam poder menjar i beure, i on es van servir vins autènticament increïbles, sols reservats per les grans ocasions, com van ser el jerobeam de Clos Fontà 2002, una màgnum de  Coma Vella 2005, dos ampolles de Gran Buig 2004 (un vi negre reserva valorat en 200€), i per acabar, un toc dolç amb el Nus de Mas d’en Gil 2010, tot un luxe de dinar, que va servir per compartir experiències amb el celler i amb els companys, i gaudir d’una gran jornada vinícola al Priorat.

Finalment, una fotografia de l’equip i dels propietaris, abans de marxar.

 

Escrit per

Deixa un comentari