bloc dels sommeliers d'El Petit Celler

El Tast del Decenni a la Fira del Vi de Falset

Publicat el 09/05/2013 a les 15:51, per

Fa uns dies, l’equip d’El Petit Celler va poder assistir al Tast del Decenni, ubicat dins la Fira del Vi de Falset i organitzat per la D.O. Montsant i la D.O.Q. Priorat, on es van tastar vins de l’anyada 2003, amb la intenció de fer-se una idea general de com va ser aquella anyada i com són els vins després de 10 anys.

tastdecenni

El tast es va celebrar al Parc Tecnològic del Vi de Falset (VITEC) i va ser un tast a cegues, sense saber quins cellers ni quins vins es tastarien, només vam saber que serien 17 vins i que hi hauria un infiltrat.

Finalment, els vins tastats van ser els següents:

1) Mas de les Vinyes – Racó d’Atans Selecció 2003 (D.O. Montsant): madur, equilibrat, glicèrid, potent, bona estructura, llarg, mineral.

2) Joan d’Anguera – Finca l’Argatà 2003 (D.O. Montsant): equilibrat, mineral, sota bosc, harmonia, poca estructura, cacau, regalèssia.

largata

3) Cooperativa Falset-Marçà – Castell de Falset 2003 (D.O. Montsant): equilibrat, potent, confitats, glicèrid, llarg, tanins madurs.

4) Celler Ronadelles – Giral Vinyes Velles 2003 (D.O. Montsant): fresc, viu, estructurat, alcohòlic, potent, vegetal.

5) Celler El Masroig – Les Sorts Vinyes Velles 2003 (D.O. Montsant): taní alt, estructurat, confitat, astringent, vegetal.

lessorts

6) Masia Les Planes – Masia Les Planes 2003 (D.O. Montsant): evolucionat, poca estructura, fruita confitada, llarg.

7) Pinord – +7 2003 (D.O.Q. Priorat): fresc, viu, confitat, harmonia, elegant, equilibrat, figues.

8) Joan Simó – Les Eres Vinyes Velles 2003 (D.O.Q. Priorat): poc volum, desestructurat, mineral, vegetal, curt.

9) Celler Capafons-Ossó – Mas de Masos 2003 (D.O.Q. Priorat): viu, golós, agradable, taní dolç, mineral, fresc, floral, fruita vermella, llarg

10) Gran Clos – Gran Clos 2003 (D.O.Q. Priorat): madur, bona acidesa, potent, viu, licorós, torrefactes amables, punt vegetal, mineral, fruita confitada.

11) Clos Figueras – Clos Figueras 2003 (D.O.Q. Priorat): taní madur, llarg, equilibrat, harmoniós, elegant, fresc, regalèssia.

12) Terroir al Límit – L’Arbossar 2003 (D.O.Q. Priorat): mentolat, vegetal, equilibrat, fruita vermella madura, llarg, estructurat.

13) M. Chapoutier – Croix de Bois 2003 (Châteauneuf-du-Pape): evolucionat, acabat, fruits secs, tomaquera, vegetal, balsàmic.

14) Mas Doix – Doix Vinyes Velles 2003 (D.O.Q. Priorat): fruita vermella i negra, violetes, intens, viu, taní agradable, bona acidesa, floral.

15) Burgos Porta – Mas Sinen 2003 (D.O.Q. Priorat): Equilibrat, bona acidesa, fruita negra, fresc, llarg, menta, regalèssia, torrefactes.

16) Vall Llach – Vall Llach 2003 (D.O.Q. Priorat): Fruita vermella confitada, balsàmic, fresc, llarg, estructurat, equilibrat, punt final vegetal.

vallllach

17) Mas d’en Gil – Clos Fontà 2003 (D.O.Q. Priorat): Equilibrat, llarg, fresc, taní dolç, làctic, confitat, bona estructura, elegant, melmelada.

closfonta

Com veieu, una gran selecció dels vins de la zona, tot i que sincerament vam trobar a faltar moltes de les grans referències, tant del Priorat com del Montsant, una pena, però esperem que sigui quelcom que es millori de cara a futurs anys.

Escrit per

Deixa un comentari