bloc dels sommeliers d'El Petit Celler

Els nostres raïms

Publicat el 03/02/2014 a les 16:50, per

Els Nostres RaimsXarel·lo al Penedès, Macabeu a Costers, Picapoll Blanc i Negre a Pla del Bages, Pansa Blanca   a Alella, o les diferents Garnatxes que s’estenen a diferents indrets del nostre petit país des de Empordà fins al Priorat, Montsant o Terra Alta sense descuidar la Parellada ni la Trepat a la Conca.

Encara que som conscients que els pioners en la transformació de raïm en vi, son els francesos, el nostre territori esta ple de diferents tipus de raïms i encara que al principi de l’article busques una varietat per cada un dels territoris de casa nostra, es tant difícil….

Ho és per la senzilla raó de que estem ubicats en un indret on es conformen diferents territoris i on la paraula Mediterrani agafa un significat especial.

Potser el fet en què estem en un lloc de pas al costat d’un altre país, ha fet que no ens tanquem de ment i que en el seu dia portéssim dins de les nostres contrades altres tipus d’espècies de raïms. A principis dels 70, allò de “si no puedes con tu enemigo únete a el” , va agafar una importància rellevant.

De ben segur que amb l’entrada d’altres varietats, només es volia copiar un model que funcionava a altres indrets del planeta. Nosaltres no vàrem ser els primers ni els únics en plasmar models que funcionaven, ni tampoc a copiar estils de vins.

Però com en moltes ocasions en la vida, el temps fica les coses al seu lloc.

Tant és així que ara podem dir que Catalunya, gaudeix d’una bona salut pels vins fets amb les nostres varietats i no només això, si no que volem beure i veure a les nostres taules , els nostres vins.

Xavi Ayala

Escrit per

Una resposta a “Els nostres raïms”

  1. Nestor Gracia escrigué:

    Estic d’acord amb tu en tot, excepte en una varietat: La Parellada. No hi ha per on agafar-la… Encara que li diguin Montonega… De fet, el gran Joan Milà (DEP), em deia que només servia per fer els brandis del penedès…

Deixa un comentari