bloc dels sommeliers d'El Petit Celler

Envia la teva foto d’estiu

Publicat el 08/09/2014 a les 8:41, per

Envia-Foto

Fa temps i no en fa tant, la gent enviava les seves millors  fotos de les vacances a la televisió, i ensenyar a l’altre gent, que potser no en tenia, fotent el ruc a la piscina, esbufegant després de fer un cim, amb cara de fred sortint de l’aigua, l’avi a la platja amb manguitos, i aquells que havien anat a l’altra punta del món i ho ensenyaven per a sentir-se únics.

 D’aquí a poc temps, comença la verema. Podríem dir que la gent del món del cava ja ha començat. I això senyors, si que és una foto. Però no de l’estiu no, d’un any sencer.

No és deixar el diafragma de la càmera obert més estona per agafar aquell moviment no. És  una fotografia líquida d’un any sencer.

Un any que acaba amb la verema de l’any anterior… Arribarà la caiguda de les fulles, la tardor, on la vinya poc a poc es va adormint, per donar pas al fred de l’hivern, on podaran la vinya, i farem els calçots en el foc que es fa amb els sarment, s’anirà treballant el camp, alguna llaurada per tal que la terra respiri… Poc a poc començarà la vida amb l’arribada de la primavera, veurem sortir els primers brots, tendres, resant per a que no geli i ens mati les plantes, com per art de màgia les fulles s’aniran fent grans, apareixeran les flors, unes flors que després faran sortir el raïm. Per déu que no caigui pedra!!! Que Santa Bàrbara espanti les tronades!!!Una mica d’aclarida, treure gotims per a que la planta treballi millor…i anar agafant color i madurant lentament, sempre que l’estiu sigui estiu, amb el Sol, raig de vida…

Un dia qualsevol, d’agost pels més avançats, Setembre o Octubre… Colliran el raïm i poc a poc, perquè el temps no té pressa, faran el rebel·lat de l’any, serà en blanc, negre o rosat, i el posaran en un marc de vidre, paper i suro. I nosaltres l’inclourem dins del nostre àlbum particular de fotografies líquides.

I com les fotos de la tele a l’estiu, ensenyarem les nostres fotografies als amics, com si fossin curioses, divertides o per fer-los enveja directament…

Però com sempre passa, hi haurà gent que li agradarà més el marc que la foto..

La nostra proposta és aquesta….Envieu-nos si voleu compartir-ho, les vostres fotografies d’aquest estiu!!!

Ens morirem d’enveja!!!

Sergi Figueras – Sumiller de El Petit Celler

Escrit per

Deixa un comentari