bloc dels sommeliers d'El Petit Celler

FERRER BOBET, QUALITAT A BON PREU

Publicat el 10/01/2012 a les 9:37, per

 

 

 

 

La nova anyada (2009) de Ferrer Bobet arribarà al mercat pròximament. Es tracta d’un vi que prioritza la qualitat i el treball rigorós, un vi ben fet sense excedir-se amb el preu. És per això que aquesta setmana crec que es mereix que en parlem.

Ferrer Bobet és un dels projectes més innovadors i interessants que tenen lloc al Priorat. L’any 2002, els seus prestigiosos socis, l’empresari Sergi Ferrer-Salat i l’enòleg Raül Bobet, van començar el seu camí conjunt amb una vinya pròpia de 20 ha. i una filosofia molt clara: respecte pel sòl i la vinya amb unes instal·lacions modernes per elaborar un vi d’alta qualitat.

"tast Ferrer Bobet 2009"

Tast Ferrer Bobet 2009 als Casals de Sagàs (oct 2011)

Aquest celler practica una estricta verema en caixes de 10 kg de raïm, una classificació gra a gra en doble taula de selecció, una fermentació en dipòsits de fusta i acer inoxidable de 15 i 30 H per vinificar de manera independent cada parcel·la i una criança feta en bótes noves de roure francès durant 15 mesos. El procés finalitza amb un embotellat sense aclarir ni filtrar i amb una criança mínima en ampolla d’11 mesos.

El resultat és un vi noble, suculent i complex, ric en aromes minerals i de fruita vermella madura i molt elegant en boca.

Des de fa anys, aquest vi ha obtingut diversos reconeixements entre els últims els 96 punts que va atorgar-li Robert Parker. Tot i això, s’ha de remarcar que –a diferència d’altres cellers– en cap moment han canviat la seva política de venda i el preu continua sent pràcticament el mateix que el primer dia, fet que dona la possibilitat de continuar bevent-ne a un preu força assequible.

Escrit per

Deixa un comentari