bloc dels sommeliers d'El Petit Celler

Festa del Cava 2013

Publicat el 25/11/2013 a les 12:55, per

Com ja va sent tradició per aquestes dates, El Petit Celler organitza a Manresa La Festa del Cava. En aquesta edició, la vuitena, que es celebrarà el proper dissabte  30 de novembre de 12 a 15h i de 17 a 21h al Teatre Kursaal de la capital bagenca, s’hi podran tastar més de 100 caves i champagnes de cellers com:

-          Oriol Rossell                             –    Ruinart

-          Agustí Torelló                          -    Moët Chandon

-          Jané Ventura                           -    Laurent Perier

-          Berdié                                        -    Pierre Paillard

-          Llopart                                       -    Henri Abelé

-          Gramona                                    -    Baron Fuete

-          Maria Casanovas                      -    Henri Giraud

-          Parató                                         -    Vilmart & Cie

-          Terrer de la Creu                      -    Coutier

-          Alta Alella Privat                      -    Lilbert & Fils

-          Freixenet

-          Recaredo

-          Duc de Foix

-          Molí de Foc

-          Emendis

-          Castell de Sant Antoni

-          Ferret

-          Naveran

-          Sumarroca

El preu de l’entrada és de 20€, que inclou una copa d’obsequi amb la qual podreu degustar tots els caves i champagnes que vulgueu. A més es podrà gaudir de grans descomptes durant tota la festa. Les entrades es poden comprar anticipadament al nostre web, on també trobar tota la informació de l’activitat.

Com a novetat en aquesta edició, durant el dia, s’impartiran diferents masterclass, tastant els millors caves i champagnes de diferents cellers. Aquestes són les següents:

KRIPTA: L’OBRA MESTRE

Masterclass Kripta

A Can Rossell neix el Kripta. 1979. Aquest any neix un nou, únic i excepcional cava: el Kripta. El seu creador, Agustí Torelló Mata, enòleg dedicat des de 1950 a l’elaboració del cava, decideix després de llargs anys d’experiència, realitzar la seva il·lusió: la creació d’una ampolla personalitzada només per a grans experts i amics.

D’una producció molt limitada que li concedeixen les vinyes més velles del Penedès, gaudeix de cada ampolla, fruit del seu tarannà, del seu art i de la seva experiència i saber fer.

Masterclass del cava Kripta dirigida especialment per Festa del Cava del proper 30 de novembre, a càrrec de l’Àlex Torelló, enòleg i Conseller Delegat d’Agustí Torelló Mata.

Serà un tast vertical de 4 anyades del magnífic cava Kripta:  2001, 2003, 2005 i 2007.

De 10 a 11h, a la Sala de Dalt del Teatre Kursaal de Manresa.

Preu 25,00€. Places limitades.

CHAMPAGNE BARON FUENTÉ I HENRI GIRAUD.Masterclass Baron Fuente i Henri Giraud

El champagne des de dues mirades.

Gaudeix de la possibilitat d´escoltar els protagonistes de dues realitats geogràfiques dintre del Champagne allunyades per 60km. Participa en una masterclass on tindràs el privilegi de compartir-la amb representants de les cases Henri Giraud (Gautier Vecten) i Baron Fuenté (Eric de Brisis).

Podràs gaudir tastant la riquesa del món del champagne mitjançant 6 cuvées de diferent esperit.

Selecció Baron Fuenté

- Baron Fuenté Cepage Pinot Meunier (100% Pinot Meunier)

- Baron Fuenté Esprit (33.3% Chardonnay, 33.3% Pinot Meunier, 33.3% Pinot Noir)

- Baron Fuenté Millésime 2006 (50% Chardonnay, 30% Pinot Meunier, 20% Pinot Noir)

Selecció Henri Giraud

- Hommage a François Hemart Brut (70% Pinot Noir, 30% Chardonnay)

- Code Noir (100% Pinot Noir)

- Henri Giraud Argonne 2002 (70% Pinot Noir, 30% Chardonnay – Criança de 12 mesos en barrica)

Masterclass dirigida especialment per Festa del Cava del proper 30 de novembre, a càrrec de Gautier Vecten i Eric de Brisis.

De 11:30 a 12:30, a la Sala de Dalt del Teatre Kursaal de Manresa.

Preu 25,00€. Places limitades.

TURÓ D’EN MOTA DE RECAREDOMasterclass Turo D'En Mota

L’any 1878, va néixer a Sant Sadurní d’Anoia, Recaredo Mata Figueres. El 1924 el seu fill Josep Mata Capellades comença a treballar al món del cava i a elaborar algunes ampolles. Va ser el fundador de les Caves Recaredo.

El cava Turó d’en Mota representa la filosofia de Recaredo portada a l’extrem: una sola anyada, una única varietat (100% xarel·lo) i una sola vinya que es treballa únicament amb tracció animal. 
Turó d’en Mota, un cava de terrer. El projecte del Turó d’en Mota va néixer el 1999 amb el propòsit d’elaborar un cava de terrer fruit d’un espai de terra calcari i d’un microclima mediterrani. Des de 1999 fins ara, s’han elaborat 14 anyades, onze de les quals romanen en les caves en una criança de més de cent mesos en contacte amb les lies.

Masterclass dirigida per Ton Mata, tercera generació de la família Recaredo. Tast vertical de 4 anyades de Turó d´en Mota:  1999,2000, 2001, 2002 .

De 13 a 14h, a la Sala de Dalt del Teatre Kursaal de Manresa.

Preu 25,00€. Places limitades.

CAVES GRAMONA – CELLER BATLLE

Masterclass Gramona - Celler Batlle

GRAMONA CELLER BATLLE 
Té una criança de més de 10 anys en ampolla amb rima al Celler, sempre amb tap de suro i amb els llevats. Vi de terrer, de la finca La Plana que fa mes de 125 anys que conrea Gramona, i d’una varietat bàsica i única per elaborar Caves de llarga criança, el Xarel·lo.  (70 % Xarel·lo, 30% Macabeu)

Masterclass del cava Celler Batlle dirigida especialment per Festa del Cava del proper 30 de novembre, a càrrec d’en  Xavier Gramona.

Serà un tast vertical de 3 anyades del magnífic cava Celler Batlle  2004, 2002, 2001 i dues novetats, presentades en primícia, que sortiran el proper mes al mercat amb mes de 12 anys de criança.

De 17 a 18h, a la Sala de Dalt del Teatre Kursaal de Manresa.

Preu 25,00€. Places limitades.

MARCEL GORGORI – LA MÚSICA DEL CAVA

Masterclass Marcel GregoriEl periodista Marcel Gorgori, especialitzat en divulgació del Món del Vi i de la Música, serà l’ encarregat de presentar la música del cava.

A partir del tiratge “, comença la màgia ” , el tema musical es transforma, igual que el vi en l´ ampolla que es va transformant amb un cava.
A través de la música i de les seves variants compartirem impressions sobre cada cava i la música , que segons Gorgori, desprenen cadascun d´ ells.
Tastarem quatre ampolles representatives dels quatre tipus de cava existents i associarem les seves característiques sensorials a peces de música especialment seleccionades.

De 19 a 20h, a la Sala de Dalt del Teatre Kursaal de Manresa.

Preu 25,00€. Places limitades.

Escrit per

Deixa un comentari