bloc dels sommeliers d'El Petit Celler

Gràcies a tots

Publicat el 05/12/2013 a les 19:38, per

Festa del Cava 2013 - El Petit Celler

A Barcelona més de 300 persones i poc més de mil a Manresa, varen poder gaudir de la Festa del Cava’13. La tarda del passat divendres 29 de novembre, una trentena de cellers es varen reunir amb el mateix comú denominador, les bombolles. Periodistes blocaires, amants del vi, sommeliers, professionals de la restauració i amics de la botiga varen poder gaudir de quatre hores on es van poder tastar més de 100 caves.

El dia següent, el dissabte a Manresa i en el marc incomparable del Kursaal, el teatre de la vil·la,  va tenir lloc l’esdeveniment que any rere any va guanyant adeptes. Una sala on es podien degustar els diferents productes ocupava l’acte central, cap a les 12:30, el director general de l’Incavi, en Jordi Bort va donar el punt i partida a la jornada inaugurant l’acte.

Prèviament i al tercer pis del recinte, es van començar a realitzar les jornades tècniques des de les 10 del matí amb un tast vertical d’un dels caves més reconeguts del nostre país i no només per la forma de àmfora que té l’ampolla.

L’any 79, va néixer el Kripta, degut a on és va començar a elaborar en una petita cava que tenia aquest nom. La família Torelló i Mata, poc es pensava que allò que va néixer com un divertiment acabaria sent un dels nostres caves més gastronòmics i que estaria present en les millors taules d’arreu.

Masterclass - Kripta

En el segon tast el protagonisme va ser per els vins espumosos elaborats al nord d’Europa, els Champagnes. Dues filosofies totalment diferents cercant el mateix fruit, l’elegància i sobretot la finor. Henri Giraud i Baron Fuenté es varen encarregar d’explicar la seva filosofia i manera d’entendre un mateix producte vist des de dos punts de vista.

Masterclass - Champagnes

 

La fira s’anava omplint d’amants del cava així com també d’incondicionals que no s’han perdut cap de les vuit edicions.

Per acabar la jornada matinal, va ser l’hora de la reflexió, i la meditació, a les explicacions que donava en Ton Mata sobre el cop de timó que varen fer en implantar la filosofia biodinàmica i sobretot el perquè del canvi.

El silenci s’apoderava de la sala amb la vibrat vertical del Cava que va fer canviar el pensament de molts, els Turó d’en Mota de les anyades i per aquest ordre 2001, 2000, 2002 i 1999.

Masterclass - Turó d'en Mota

 

Després del dinar va ser l’hora d’escoltar en Xavier Gramona, explicant els orígens del celler, el naixement d’alguns dels productes que actualment elaboren, les estratègies que marcaven els impulsors de la marca. Una dissecció del patrimoni que explicava la filosofia i història de la família. Els Caves presentats estaven a l’alçada de les explicacions, vertical de Celler Batlle dels anys 2004, 2002 i 2001 a banda de fer la presentació en societat de la sèrie enoteca amb un 2000  tant en versió Brut com en Brut Nature.

Masterclass - Gramona Celler Batlle

 

Per acabar la jornada de la sala tècnica, en Marcel Gorgori va relacionar diferents escumosos amb una de les seves altres passions, l’Òpera.

La sala estava a vessar i les seves explicacions, feien més entenedors tant els Caves com l’Òpera.

s - Marcel Gorgori

En acabar, els assistents varen baixar a una sala que plena d’assistents per tots els costats.

Bona valoració de l’organització com dels Cavistes que any rere any confien en aquesta activitat i que són els que els hi donen el verdader sentit a la Festa del Cava.

Xavi Ayala

Escrit per

Deixa un comentari