bloc dels sommeliers d'El Petit Celler

LA FEBRE DE LA GINEBRA: UNA TENDÈNCIA?

Publicat el 12/08/2013 a les 9:33, per

Dintre de l’ampli món de les ginebres, les Premium son les que estan tenint un major creixement, les clàssiques, London Dry Gin, conviuen amb les més aromàtiques, florals i suaus que han captivat a un nou tipus de consumidor.

Al nostre país la ginebra està gaudint d’un llarg regnat. Son molts els factors que han contribuït al triomf de les ginebres al locals d’hosteleria, i a les cases particulars. Només la ginebra, com a beguda espirituosa, s’ha mantingut o fins i tot ha crescut en els últims tres anys, davant del moment complicat del sector.

La gamma de ginebres Premium, per moda o pel creixement del coneixement sobre el destil.lat, han vist una acceptació sense precedents al mercat espanyol. S’ha apostat per una beguda refrescant i digestiva.

Infinitat  de marques estan sortint en busca de nous paladars, tenint en compte que la demanda actual del consumidor és la qualitat, preferint els productes Premium. Partint d’aquí, el camí pateix una separació. Per una banda apareixen panel-ginebras1[1]productes més aromàtics i florals i, per altre costat, les ginebres clàssiques continuen tenint un pes important.

El perquè de l’explosió del gin tònic es pot trobar en la presència de diferents “mixers” de qualitat en el mercat, la importància que té el nostre país la sobretaula i un ingredient molt important és la passió de cuiners, de reconegut nom, que han ajudat a difondre la cultura del gin tònic.

També el mercat s’ha tornat molt més atractiu, la sofisticació de les noves ginebres i les ginebres d’autor s’associen amb el concepte Premium, és adir,  a la qualitat.

La introducció dels gin tònics a les fires gastronòmiques, als esdeveniments, tastos reduïts de formació i trobades amb amics i experts han influït en l’auge.

També es tracta d’una beguda molt refrescant i de caràcter mediterrani que pel nostre clima i la nostra sociabilitat a l’agradar beure en companyia d’amics ajuda al “boom” del gin tònic. La versatilitat del gin tònic també és important ja que ens pot acompanyar en diferents ocasions, aperitius, sobretaules, nits,…

Però, l’èxit actual es deu a les moltes possibilitats que ofereix gràcies a les diferents formes de consum, amb diferents tipus de tòniques i complementada amb una gran varietat de fruites, el que provoca una certa inquietud per trobar el gin tònic preferit en cada moment. Això fa que el consumidor cada vegada tingui més coneixement del producte i es torni més exigent, amb la contrapartida que els elaboradors hagin d’esforçar-se cada cop més en treure al mercat nous sabors i noves tendències que el consumidor final sempre agraeix.

Escrit per

Deixa un comentari