bloc dels sommeliers d'El Petit Celler

LA MIDA SÍ QUE IMPORTA

Publicat el 17/01/2012 a les 13:46, per

 

 

 

 

Si sou aficionats al món del vi, segur que heu sentit experts afirmant que el format ‘Magnum’ (ampolles de 1,5 litres) és millor que les ampolles estàndards de 75cl.  Quins són els motius perquè ho defensin a ultrança? A continuació us exposo els dos motius que crec determinants per defensar aquest tipus d’ampolla:

Magnum és un format ideal per conservar els vins de guarda. La quantitat d’oxigen amb aquestes ampolles disminueix en relació amb el líquid i el procés d’evolució del vi també es redueix fent que les seves característiques aromàtiques i gustatives augmentin.

Com més gran és la quantitat de líquid dins d’una ampolla, menor és el risc que l’evolució del vi es vegi alterada per condicions tèrmiques. Per tant si voleu invertir en un celler particular, aquesta mida és la més idònia.

Fa temps que és acceptat que el format Magnum és més recomanable però també és una realitat que queda molt camí per recórrer abans no ens recomanin aquests tipus d’ampolles a les botigues, restaurants, etc.

Escrit per

Deixa un comentari