bloc dels sommeliers d'El Petit Celler

LaGravera: els vins que neixen de les pedres

Publicat el 22/11/2013 a les 18:28, per

grav_fic_1[1]

El celler LAGRAVERA, dintre de la D.O. Costers del Segre i situat al poble d’Alfarràs, forma part d’una nova generació de vins catalans biodinàmics que estan arrelant amb molt bona acceptació a les nostres taules.

La vinya està ubicada en un espai singular i únic a Catalunya, us recomano visitar-lo. Practicant una viticultura extrema que es tradueix en la qualitat dels seus caldos. Per això ens hem de remuntar als orígens d’aquests terrenys, és a dir, l’evolució d’una antiga gravera restaurada i encaminada a una vinya molt peculiar. Com ells mateixos diuen, és el pas de la terra a la grava i de la grava al vi. Doncs a peu de vinya s’hi pot observar l’antiga activitat d’aquest terreny, la plantació està envoltada de pedres sobre un sòl mineral que ens aportarà frescor i acidesa als seus vins.

Amb un lema molt clar, respecte per l’entorn i millora del medi ambient, els seus vins transmeten múltiples sensacions organolèptiques, fent-nos arribar la filosofia d’una viticultura biodinàmica extrema. Tota una garantia d’equilibri i  qualitat.

Al mateix temps han recuperat un tresor vinícola, vinyes velles amb més de 120 anys, varietats locals i moltes de desconegudes, essent al mateix temps les varietats autòctones la base dels seus cupatges, abanderant així un concepte de viticultura propera a les arrels vinícoles del nostre país

Petits passos de gegant per al vi que neix de les pedres.

Escrit per

Deixa un comentari