bloc dels sommeliers d'El Petit Celler

L’home simpàtic de les ulleres

Publicat el 18/07/2014 a les 18:01, per

Ens vam conèixer l’any 2011, durant una entrega de premis de l’Associació Catalana de Sommeliers.

Aquell dia ens havien de dir les puntuacions de les semifinals del concurs de Catalunya.Josep Pelegrin - Millor Sommelier de Catalunya 2014

Vam seure un al costat de l’altre, escoltant com anaven donant els premis i alhora nerviosos perquè no ens deien res de les nostres notes. Vam marxar decebuts, no ens van dir res i no sabíem si podríem participar a la final catalana.

Dies més tard ens ho van acabar de confirmar, els dos seriem a Girona a la final!!

Participar en un concurs, és especial, no pel reconeixement que pots guanyar, si no per tota la preparació i estudi que comporta, que és el premi important que guanyes.

Aquell any, el resultat no va ser l’esperat per cap dels dos. L’any següent ho tornaríem a intentar.

El 2012 va ser per a mi, potser el millor any. Vaig poder guanyar el concurs, tant de casa com l’estatal i sobretot, vaig anar guanyant amistat amb diferents sommeliers, especialment amb aquell home simpàtic de les ulleres…

Un any més tard, els camins es van separar, tant sols una mica. Després que el meu nou amic quedés tercer classificat a Catalunya, vam preparar plegats formació per al concurs d’Espanya.

Aquella tarda des de Santander, em van trucar per dir-me que dos participants catalans havien arribat a la final…un d’ells el meu amic. Em vaig posar nerviós, potser més  que quan jo participava…

Quan quedes segon classificat en un concurs, queda aquella petita espina de no poder haver guanyat.

Aquest any, el senyor simpàtic de les ulleres, o més ben dit, el JOSEP PELEGRÍN, s’ha tret la primera espina i ha guanyat el concurs MILLOR SOMMELIER DE CATALUNYA.

Realment, va fer unes proves perfectes, tant en els exàmens teòrics com a la part final, amb unes proves pràctiques aguantant la calma i controlant el temps dalt de l’escenari.

Josep, el primer somni ja s’ha complert. Aquesta tardor et tocarà demostrar-ho al concurs nacional i, tots els que et coneixem sabem que no ho deixaràs escapar, perquè ho tens tot per guanyar.

Aviat t’haurem de parlar de vostè!! Però amb molt de gust!!

I les voltes que dóna la vida!!! Ara treballem els dos plegats!!!  Tot un honor per a mi!!

SERGI FIGUERAS – Sumiller de El Petit Celler

Escrit per

Deixa un comentari