bloc dels sommeliers d'El Petit Celler

L’ofici del sommelier

Publicat el 11/10/2013 a les 14:21, per

Des de fa uns anys la figura del Sommelier, està totalment instaurada entre la nostra societat. Encara que molta gent vegi el responsable dels vins d’un restaurant com un mag que és capaç d’esbrinar el contingut d’una copa de vi, la seva feina va molt més enllà.

Destil·lats, aiguardents, olis, vinagres, cafès, tes, infusions, tòfones, pernils i foie, entre d’altres productes son part del coneixement d’aquest cambrer avantatjat.

L'ofici del sommelier

Però encara que l’essència d’aquesta figura sempre està relacionada en l’àmbit de la restauració, cada vegada hi ha més sortides per aquest ofici.

En botigues, distribuïdores, cellers, revistes o mitjans de comunicació especialitzats, entre d’altres, son alguns dels llocs on pot intervenir la feina d’aquest tipus de professional.

Es per aquest motiu que aquestes línies son per reivindicar la seva feina i sobretot per que qui les llegeixi es deixi portar i aconsellar per algun d’aquests especialistes allà on se’l trobi.

Xavi Ayala

Escrit per

Deixa un comentari