bloc dels sommeliers d'El Petit Celler

LES DENTS I EL VI: TAQUES I CONSELLS

Publicat el 11/12/2012 a les 16:43, per

 

 

 

 

El vi negre, com el cafè, el tabac i altres aliments, pot tacar les dents. Lamentablement, no hi ha manera d’evitar-ho quan succeeix. En general, les taques poden ser eliminades amb el raspallat diari, no obstant això, algunes dentadures són més poroses i, per tant, més propícies a tacar-se.

Per als què beuen vi regularment i que opten per un blanquejament dental, es recomana consultar prèviament amb el seu dentista de capçalera si s’està fent correctament, ja que diferents estudis han demostrat que el gel que s’utiliza durant el tractament pot desgastar l’esmalt de les dents i fer-les encara més porós. El que més es recomana és demanar al dentista una higiene bucal en la qual, per mitjà d’una neteja, s’eliminen totalment les taques ocasionades pel vi.

També s’aconsella prendre el vi acompanyat de menjar, ja que beure-se’l sense menjar incrementa l’erosió de l’esmalt dental, cosa que s’agreujaria amb els vins blancs.


És aconsellable esperar una hora aproximadament per a raspallar-se després de menjar, ja que, d’aquesta forma, l’esmalt té temps de regenerar-se després d’estar en contacte amb el menjar i el vi.

En resum, si es té una bona higiene bucal i es visita el dentista regularment, es pot seguir consumint vi sense preocupar-se pel possible deteriorament dental causat pel mateix.

A Vidal

Escrit per

Deixa un comentari