bloc dels sommeliers d'El Petit Celler

Maridatges per al dinar de Reis

Publicat el 04/01/2013 a les 15:19, per

 

 

Aquesta setmana hem elaborat una llista de suggeriments de maridatges per a aquestes festes a partir de plats típics catalans combinats amb vins de la terra.

nadalSopa de galets amb Solegibert Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc Reserva 2007

Per a combinar aquesta consistent sopa de pasta i carn, hem escollit aquest vi de la DO Pla de Bages, que ofereix la suficient acidesa, tanins i estructura per a equilibrar la calidesa i consistència de la sopa. D’altra banda, el vi ha estat envellit en condiciones òptimes durant 5 anys, el què li aporta suavitat i equilibri.

Canelons amb Petit Bernat 2011

Per a la combinació de pasta, carn y salsa beixamel que componen principalment la tradicional recepta dels canelons, hem pensat en buscar un vi rodó, llaminer, jove i afruitat, que tingui un cert grau de frescor, que equilibrarà en pes i intensitat de sabors aquest plat.

reis2Rodó de vedella rostit i guarnició amb Ferrer Bobet 2009

Per aconseguir un maridatge celestial aquí, és important obtenir una peça de vedella de qualitat superior, ja que l’estarem combinant amb un dels millors vins de la DOQ Priorat. El Ferrer Bobet 2009 ofereix una elegància, finor i delicadesa úniques. Aquest vi també posseeix un equilibri exquisit entre el cos i els tanins, ideal per a fusionar-se amb les proteïnes de la carn.

Orada a la sal amb Manuela de Naveran Chardonnay 2011

Un plat senzill de preparar i, alhora un encert a totes les taules. Per a aquesta opció de peix, hem pensat en un vi fet en un 100% de la varietat Chardonnay, el què ofereix una frescor i expressió afruitada excepcional i ideal per a combinar amb la suavitat de la carn de l’orada.

Músic amb Onra Vi de Pedra Solera 2009

Per acabar, hem creat la nostra pròpia adaptació d’aquestes postres tan populars. Mantenint la barreja de fruits secs, hem modificat el clàssic porró de Moscatell per aquest vi dolç de Garnatxa Blanca, que, a més de ser llaminer i fresc a la vegada, té com a particularitat la criança en solera, que li aporta uns tons a sherry amb reminiscències d’ avellanes, ametlles i nous.

Josep Castillo i Agustín Vidal

Escrit per

Deixa un comentari