bloc dels sommeliers d'El Petit Celler

MAS RODÓ, L’AUTENTICITAT DELS MONOVARIETALS

Publicat el 24/01/2012 a les 17:56, per

 

 

 

 

Comença a despuntar el dia i encara amb una mica de son em trobo amb els meus companys de feina per començar la setmana d’una manera ben especial. Avui  visitem el jove celler Mas Rodó, situat a Mediona (Alt Penedès), que tot just fa 3 anys que podem trobar els seus productes al mercat. Un celler innovador que l’any passat va obtenir 5 reconeixements internacionals amb els seus vins monovarietals al International Wine Challenge Catavinum.

Només arribar ens crida l’atenció l’originalitat del celler i ens expliquen que també ha estat reconegut en diversos premis d’arquitectura, destacant-ne els Premis FAD d’Arquitectura Sostenible dels quals van ser-ne finalistes.

Durant més de dues hores visitem la vinya, les diverses zones del celler i provem els vins que han fet que avui ens acostéssim fins a Mediona. Tastem els vins que han obtingut medalles d’or, Mas Rodó Cabernet Sauvignon i Mas Rodó Merlot, els dos vins amb criança, i tres vins blancs tots tres guardonats amb la medalla de plata, Mas Rodó Macabeu amb criança, Mas Rodó Riesling i Mas Rodó Montonega. Tot i no ser els més premiats, són aquests dos últims els que atreuen més la nostra atenció. El Mas Rodó Montonega possiblement pel fet d’haver descobert una varietat autòctona recuperada i fer-lo un vi únic, i el Mas Rodó Riesling perquè és un vi marcat pel seu terroir i això li aporta personalitat i originalitat.

Amb la feina feta ens disposem a tornar cap a casa amb la certesa que aquests vins tenen molt camí per recórrer.

Escrit per

Deixa un comentari