bloc dels sommeliers d'El Petit Celler

QUIN ÉS L’ORIGEN DEL BRINDIS?

Publicat el 19/12/2011 a les 20:10, per

 

 

 

 

Aquests dies diverses vegades aixecarem les copes i les entrexocarem manifestant bons desitjos però, perquè ho fem? Quin és l’origen del brindis?

Es pensa que l’acte de brindar es va originar al segle IV aC, però que es realitzava per una raó ben diferent a l’actual. A l’antiga Roma, per assassinar a algú era usual que s’enverinessin les copes, de manera que els amfitrions-com a símbol de confiança-xocaven fortament les copes amb les dels seus convidats perquè el líquid d’una copa passés a la altra. D’aquesta manera quedava clar que no hi havia hagut cap tipus d’enverinament, ja que els dos bevien el mateix

En L’obra International Handbook on Alcohol and Culture, trobem el següent:
“(…) És una pràctica social que probablement es remunta a les antigues libacions, sacrificis en els quals s’oferia un líquid sagrat als déus (…) a canvi d’un desig, elevant una súplica que es resumeix en les paraules” que sigui per molts anys! “o “a la teva salut !”.”.

Fos quin fos l’origen del brindis, en l’actualitat el significat de brindar és oferir una cosa a canvi d’un desig i això és el que es farà a multituds de llars durant aquestes festes de nadal.

Escrit per

Deixa un comentari