bloc dels sommeliers d'El Petit Celler

Sommeliers, bloggers i altra fauna diversa

Publicat el 03/11/2014 a les 10:44, per

És ben cert que en el món de la gastronomia hi ha cabuda per a molta gent. Podem trobar petits productors de qualsevol tipus de producte. Grans multinacionals que dominen el mercat i escanyen als petits, això si, tots ells buscant la màxima qualitat per oferir als seus clients.

Dins d’aquests clients, trobem els locals, Bars, restaurants, amb estrella o estrellats, fent la seva feina el més digne possible per a oferir el màxim als seus clients.

Hi ha varis espècimens  que circulen pel món gastronòmic  dignes de reportatge del National Geographic.

Uns són els Sommeliers, teòricament, encarregats dels productes que s’ofereixen a la sala de qualsevol local. Normalment s’associa al servei del Vi, però la seva feina va, o hauria d’anar molt més lluny d’aquest producte.

La figura d’aquest personatge, el qual s’havia oblidat en uns anys passats, ha tornat amb força, potser tanta, que fins i tot, són els Sommeliers els que fan les funcions del  Cap de Sala o Maître.

Sommeliers-Bloggers.-1jpg

El problema d’aquest animal Gastronòmic és que de tant en tant apareix algun espècimen (la llàstima és que cada cop n’hi han més), que dona una lliçó quan parla. Les dóna als productors, viticultors i cellers que el van a visitar i presentar l’esforç de tot un any posat dins d’una ampolla. Una ampolla que recull a aquella persona que ha estat llaurant el camp, l’altre que l’ha estat podant, mimant cada cep per a que produeixi de la millor manera. Un vi que recull la instantània d’un any on ha fet més calor o més fred, ha plogut o ha estat molt sec, i on l’enòleg que és qui se la juga a decidir quan veremar (potser una de les decisions més difícils en que una persona es pot trobar). Realçant simplement tots els defectes que pot tenir aquell vi. “Falta acidesa, no té volum, està desequilibrat…” seguint fins a l’infinit i sense adonar-se’n que pot estar enfonsant tranquil·lament a la misèria el que molta gent s’ha esforçat en fer.

Aquest animal sedentari (encara es pot salvar l’espècie; estan apareixent  personatges més nòmades) el qual no surt dels seus dominis (lloc de treball) és capaç de qüestionar el clima, el terrer, la fusta, el vidre de l’ampolla i la manera de fer d’un lloc que no ha visitat mai a la seva vida (l’hostaleria és molt esclava…..EXCUSES!!!)

Quan et dediques a la restauració, mai saps qui és el teu client, i de vegades, topes amb un altra espècimen digne d’estudi, ELS BLOGGERS!!!

Blogger, aquella persona que ve de client i després penja a internet, la seva crítica, normalment crítica molt i molt destructiva, en molts casos que no representa realment el que li han ofert ni com l’han servit.

Moltes vegades la seva crítica es pot resumir en si li han fet pagar o no  la factura del restaurant.

Com diu la dita, sobre gustos no hi ha res escrit i, no tot el que la gent proposi o doni als seus clients sempre és el més encertat, però per l’altra banda, l’espècimen Blogger ha de tenir clar l’esforç que hi ha al darrera de cada plat.

Imagineu per un moment, el món al revés. Que haguessin de ser els Sommeliers qui fessin el vi i alhora els Bloggers qui fessin una truita…. Podria ser un drama…Això no ho arreglava ni en Gordon Ramsay!!!

Com en Darwin explicava en l’evolució de les espècies, en el món gastronòmic, també hi ha hagut una evolució… Ha arribat el BLOGGELIER….

Una variant de  les altres dues espècies, el qual no només té una llengua destructiva si no que a més pot arribar a donar Màster Class a tots els nivells Gastronòmics.

Són savis que eleven , llueixen i demostren  tota la seva sapiència a nivells insospitats per a la resta d’espècimens gastronòmics.

Si se’ls hi dóna la raó et faran el seu còmplice amb un somriure  hipòcrita de superioritat. Alhora són éssers molt susceptibles i irritables, no els hi feu cap cura d’humilitat perquè passareu a ser la seva presa dins i fora de la xarxa…

Senyors  i Senyores Sommeliers, Bloggers i Bloggeliers… només un consell…

APRENEU A DISFRUTAR QUAN ANEU ALS RESTAURANTS I TASTEU VINS…. TOT ÉS REALMENT MÉS BO, SORTIREU MENYS EMPRENYATS I LA RESTA NO TINDREM TANTS VIRUS QUAN OBRIM L’ORDINADOR!!!

És ben cert que en el món de la gastronomia hi ha cabuda per a molta gent. Podem trobar petits productors de qualsevol tipus de producte. Grans multinacionals que dominen el mercat i escanyen als petits, això si, tots ells buscant la màxima qualitat per oferir als seus clients.

Dins d’aquests clients, trobem els locals, Bars, restaurants, amb estrella o estrellats, fent la seva feina el més digne possible per a oferir el màxim als seus clients.

Hi ha varis espècimens  que circulen pel món gastronòmic  dignes de reportatge del National Geographic.

Uns són els Sommeliers, teòricament, encarregats dels productes que s’ofereixen a la sala de qualsevol local. Normalment s’associa al servei del Vi, però la seva feina va, o hauria d’anar molt més lluny d’aquest producte.

La figura d’aquest personatge, el qual s’havia oblidat en uns anys passats, ha tornat amb força, potser tanta, que fins i tot, són els Sommeliers els que fan les funcions del  Cap de Sala o Maître.

El problema d’aquest animal Gastronòmic és que de tant en tant apareix algun espècimen (la llàstima és que cada cop n’hi han més), que dona una lliçó quan parla. Les dóna als productors, viticultors i cellers que el van a visitar i presentar l’esforç de tot un any posat dins d’una ampolla. Una ampolla que recull a aquella persona que ha estat llaurant el camp, l’altre que l’ha estat podant, mimant cada cep per a que produeixi de la millor manera. Un vi que recull la instantània d’un any on ha fet més calor o més fred, ha plogut o ha estat molt sec, i on l’enòleg que és qui se la juga a decidir quan veremar (potser una de les decisions més difícils en que una persona es pot trobar). Realçant simplement tots els defectes que pot tenir aquell vi. “Falta acidesa, no té volum, està desequilibrat…” seguint fins a l’infinit i sense adonar-se’n que pot estar enfonsant tranquil·lament a la misèria el que molta gent s’ha esforçat en fer.

Aquest animal sedentari (encara es pot salvar l’espècie; estan apareixent  personatges més nòmades) el qual no surt dels seus dominis (lloc de treball) és capaç de qüestionar el clima, el terrer, la fusta, el vidre de l’ampolla i la manera de fer d’un lloc que no ha visitat mai a la seva vida (l’hostaleria és molt esclava…..EXCUSES!!!)

Quan et dediques a la restauració, mai saps qui és el teu client, i de vegades, topes amb un altra espècimen digne d’estudi, ELS BLOGGERS!!!

Blogger, aquella persona que ve de client i després penja a internet, la seva crítica, normalment crítica molt i molt destructiva, en molts casos que no representa realment el que li han ofert ni com l’han servit.

Moltes vegades la seva crítica es pot resumir en si li han fet pagar o no  la factura del restaurant.

Com diu la dita, sobre gustos no hi ha res escrit i, no tot el que la gent proposi o doni als seus clients sempre és el més encertat, però per l’altra banda, l’espècimen Blogger ha de tenir clar l’esforç que hi ha al darrera de cada plat.

Imagineu per un moment, el món al revés. Que haguessin de ser els Sommeliers qui fessin el vi i alhora els Bloggers qui fessin una truita…. Podria ser un drama…Això no ho arreglava ni en Gordon Ramsay!!!

Com en Darwin explicava en l’evolució de les espècies, en el món gastronòmic, també hi ha hagut una evolució… Ha arribat el BLOGGELIER….

Una variant de  les altres dues espècies, el qual no només té una llengua destructiva si no que a més pot arribar a donar Màster Class a tots els nivells Gastronòmics.

Són savis que eleven , llueixen i demostren  tota la seva sapiència a nivells insospitats per a la resta d’espècimens gastronòmics.

Si se’ls hi dóna la raó et faran el seu còmplice amb un somriure  hipòcrita de superioritat. Alhora són éssers molt susceptibles i irritables, no els hi feu cap cura d’humilitat perquè passareu a ser la seva presa dins i fora de la xarxa…

Senyors  i Senyores Sommeliers, Bloggers i Bloggeliers… només un consell…

APRENEU A DISFRUTAR QUAN ANEU ALS RESTAURANTS I TASTEU VINS…. TOT ÉS REALMENT MÉS BO, SORTIREU MENYS EMPRENYATS I LA RESTA NO TINDREM TANTS VIRUS QUAN OBRIM L’ORDINADOR!!!

Escrit per

Deixa un comentari