bloc dels sommeliers d'El Petit Celler

TARDA DE COPES A LA CIUTAT

Publicat el 05/08/2013 a les 10:31, per

 

Amb l’arribada de l’estiu, i amb la calor, que millor, per acompanyar les tardes caloroses sota l’ombra fresca d’una terrassa de passeig de la nostra ciutat, que una copa de vi blanc fresquet que ens porti cap a un viatge sensorial que no ens deixi indiferents.

Hi ha multitud de vins, però ara a l’estiu, els millors per passar bones estones amb amics son aquells blancs lleugers, florals i frescos, que no siguin pesats i que el seu volum no ens cansi. Vins amb una certa acidesa marcada que ens doni aquella frescor necessària per acompanyar les llargues tardes caloroses d’estiu.

IMG_20130718_211411Un picapoll del Bages, com el Pic de Solergibert, ens aportarà frescor, fruiteta i una cremositat molt característica.

Un clàssic, el Petit Caus Blanc del Penedès amb l’essència d’un vi mediterrani. Continuant amb el Penedès, podem apostar per un xarel.lo, i com no, el  Virolet de la família Oriol Rossell, la fermentació sobre lies li confereix una bona estructura amb uns aromes molt agradables.

Blanc de Serè, de Costers del Segre,  un vi sec i fresc amb matisos tropicals.

Amb temps de crisis tots hem tingut que retallar, i els últims anys les vacances se’ns han vist escurçades i no hem pogut fer els viatges que desitjàvem, però almenys ho podem arreglar i sortir a la fresca amb bona companyia i prendre vins fresquets d’estiu. Que d’estiu només en hi ha un a l’any!!!

Escrit per

Deixa un comentari