bloc dels sommeliers d'El Petit Celler

TIPUS DE GINEBRA

Publicat el 13/09/2013 a les 12:29, per

Ginebras1[1]

En funció dels botànics que s’utilitzen per elaborar una ginebra i dels sabors resultants que aquests li donen i que percebem al tastar podem classificar-les de la següent manera:

 

Ginebra clàssica.

Domina el sabor clàssic, el de ginebró. I aquest és el protagonista principal, on sempre esta complementat per unes notes cítriques. Normalment son més seques. Estem parlant de ginebres com la Martin Miller’s o la Plymouth Gin, Master’s.

Ginebra cítrica.

Tenen com a element principal o protagonista cítrics com la llimona, l’aranja o la taronja. Els cítrics destaquen per sobre dels botànics. Tanqueray TEN, Gin 5th Earth Citrics o la Beefeater 24.

Ginebra herbàcia.

Les protagonistes de la ginebra son plantes aromàtiques com romaní, farigola, alfàbrega o fonoll. Molt aromàtiques i en alguna ocasió les podem trobar una mica intenses. Les principals ginebres d’aquest tipus son la Jodhpur, The Botanist o Gin Mare.

Ginebra floral.

A l’utilitzar fruites i flors com: roses, lliris i violetes. Per la seva elaboració el resultat és una ginebra molt floral, suau i dolça. La reina de les florals seria la Gvine Florasion, la Port of Dragons 100% Floral, Gin 5th Water Floral, Nordés Gin o la Tann’s.

Ginebra especiada.

S’utilitzen espècies com la nou moscada, regalèssia o pebre, entre altres, donant una ginebra amb tocs especiats que predominen sobre els altres sabors. Bulldog i Citadelle són les abanderades, la més exòtica d’aquestes seria la Saffron Gin.

Ara ja teniu més informació per saber quin tipus de ginebra us pot agradar més per fer els vostres combinats.

La millor tònica per combinar? En parlarem en següents articles.

Escrit per

Deixa un comentari