bloc dels sommeliers d'El Petit Celler

TIPUS DE TAPS

Publicat el 30/09/2013 a les 21:11, per

 

El tap juga un paper important en el vi, doncs d’ell dependrà que es conservi en bon estat, sempre i quan les condicions ambientals siguin favorables. No servirà de res tenir un gran vi amb un tap de bona qualitat si les condicions són pèssimes.

Al mercat en trobem de molts tipus que taparan les ampolles en funció del tipus de vi que es vulgui elaborar i dels diners que vulgui destinar l’elaborador en acabar la seva obra. Normalment, en vins d’alta gama s’acostuma a posar taps d’alta qualitat, això significa un increment important en el cost final del producte. En vins de baixa gama podem trobar fins i tot taps sintètics. Aquests taps sintètics, com els de siliciona, s’acostumen a posar en vins que no son de guarda i que es consumiran en un període curt de temps, vins joves blancs i negres que no tenen llarga vida.

Així doncs, a grans trets, trobem els següents taps:

5390_480685055339656_933847646_n[1]

-Natural.

Elaborat al 100% de suro, que prové de l’alzina surera.

-Aglomerat.

Elaborat amb petits trossos de suro, serradures de suro i poliuretà.

-1+1.

Combinació de suro aglomerat i dos discos a cada punta de suro natural. La majoria dels taps.

-Reblit.

Suro natural ple d’imperfeccions recobert de pols de suro i làtex.

Escrit per

Deixa un comentari