bloc dels sommeliers d'El Petit Celler

VODKA TÒNIC

Publicat el 19/08/2013 a les 10:09, per

La ginebra està de moda, el vodka s’hi està posant i poc a poc va agafant el seu protagonisme en les barres dels locals de moda. El vodka té unes característiques que el diferencien dels altres destil.lats: no fa olor, pots beure sense preocupar-te que després facis aquella olor característica de la ginebra, estem parlant d’un destil.lat molt més pur que la ginebra, per tant deixarà menys ressaca. I el punt més important, té un gust neutre, amb la qual cosa percebrem més tots els ingredients que afegirà el cocteler. És ideal per barrejar i fer un còctel refrescant.

En aquesta ocasió us vull presentar un combinat molt fi i elegant, el vodka tònic amb Citadelle 6C.

He triat el Vodka Citadelle 6C primer per ser un Vodka Premium suau i en segon lloc perquè és elaborat per la destil.leria francesa Cognac Ferrand, la mateixa que destil.la la ginebra Citadelle, garantia assegurada.

Aquest vodka és elaborat a partir de blat francès de primera qualitat. Destil.lat sis vegades, amb la particularitat que la última d’elles s’afegeix una petita quantitat d’espècies, deixant al producte final uns aromes molt especials i donant un toc herbaci al vodka tònic.

El vodka Citadelle 6C té unes notes molt lleugers a herbes i en boca és molt suau i fi. Fins i tot té uns records a ginebró i a cítrics. Al ser tant fi i elegant és perfecte per preparar un vodka tònic.

black-tonic(95)[1]

Preparació:

El vodka tònic el presentarem amb got, semblant al got clàssic de “tubo” però més ample i més baix. També dit Copa Highball.

Omplim el got amb gel de qualitat, ja que aquest s’anirà desfent i s’integrarà amb el combinat, amb 5 o 7 glaçons ja farem.

Refredem el got remenant el gel amb una cullera, retirant després l’aigua residual.

Afegim el Vodka Citadelle 6C, 5 cl.

Ara toca la tònica. Sempre molt freda. Pensant que hi afegirem una mica de suc de llima, és necessària una tònica amb molt de carbònic, com la Original Schweppes, degut a que l’àcid de la llima reacciona amb el carbònic i fa que aquest es perdi  ràpidament. Alhora de tirar la tònica també ho farem amb molt de cura i poc a poc per evitar la pèrdua de carbònic.

Per acabar hi posem la llima, amb el vodka tònic la posem en forma de rodanxa. També es pot esprémer una mica de llima augmentant el gust cítiric.

Ara només falta que tingueu un moment de tranquil.litat per gaudir del vostre vodka tònic.

Aquesta recepta pot tenir moltes variants, existeixen molts vodkas i infinitat de tòniques. Al ser una beguda neutra, la tònica juga un paper molt important ja que ens variarà el gust final. Ho podeu provar, per un mateix vodka fer diferents còctels amb diferents tòniques.

Escrit per

Deixa un comentari